Resultaten controles politie Leuven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
405 Views
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van vrijdag op zaterdag januari hield de politie van Leuven een doorgedreven controle- en alcoholactie. Op de Nieuwe Mechelsesteenweg werden in totaal ongeveer veertig wagens gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen. Drie bestuurders hadden te veel gedronken.

Net zoals donderdagnacht vierden ook vrijdagnacht heel wat laatstejaars uit scholen in het Leuvense hun laatste honderd dagen. Maar al bij al verliep de nacht rustig en zonder veel incidenten. Bij negen feestgangers werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen met behulp van drughond Joy. Twee mensen moesten ontnuchteren in de cel. Er werd één illegaal opgepakt en ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Daarnaast kregen nog zes personen een GAS-pv voor wildplassen en kregen vijf fietsers een boete voor rijden zonder licht.

Een van de ploegen in de burger slaagde erin een gauwdief op heterdaad te betrappen. Zij zagen een man met een handtas weglopen van de Oude Markt. Daarop zette men de achtervolging in en kon men de man inrekenen in de Parijsstraat. De verdachte, een 22-jarige man uit Luik, had naast de handtas ook nog twee andere gestolen GSM’s op zak en een gebruikershoeveelheid drugs. De eigenaars van de gestolen goederen werden verwittigd. De verdachte werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor. De parketmagistraat werd verwittigd. Deze besliste de verdachte te dagvaarden via snelrecht.

Ook tijdens de rest van het weekend werden bestuurders betrapt die te veel gedronken hadden.

Zaterdagochtend even na vier uur werd een bestuurder aan de kant in de Jan-Pieter Minckelersstraat in Leuven. De bestuurder reed net niet tegen het anonieme voertuig van de politie bij het indraaien en was bovendien nog aan het gsm’en achter het stuur. De bestuurder, een 37-jarige man uit Leuven, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

De politie zetten zondagochtend rond drie uur een wagen aan de kant op het Artoisplein in Leuven. De bestuurder, een 41-jarige man uit Perwez, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer