Resultaten alcoholcontroles in Leuvense

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie controleerde zaterdagavond en –nacht 553 bestuurders. Ze werden aan kant gezet voor een alcohol- en/of drugscontrole. In totaal werden veertien bestuurders betrapt met een glas te veel op en één die onder invloed van drugs achter het stuur zat. Vier van hen moesten hun rijbewijs ter plaatse inleveren voor vijftien dagen.

De controles vonden plaats op de Meerdaalboslaan en op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Op de Meerdaalboslaan werden 370 chauffeurs gecontroleerd. Daarvan testten er vier alert (tussen 0,5 en 0,8 promille) en twee positief (meer dan 0,8 promille). Een bestuurder die alert als resultaat had, mocht helemaal geen alcohol gebruiken zo bleek uit een code op zijn rijbewijs. Eén bestuurder die veel te veel alcohol op had en een chauffeur die positief testte op drugs moesten hun rijbewijs ter plaatse inleveren voor vijftien dagen. Twee chauffeurs kregen een pv omdat ze enkel beschikten over een voorlopig rijbewijs, waarmee ze enkel mochten rijden mits er een begeleider in de auto zat. Dat was bij geen van beide leerling-bestuurders het geval.

Op de Aarschotsesteenweg werden 183 wagens aan kant gezet. Daar testten vier bestuurders alert en vier positief. Eén chauffeur moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer