Resultaten alcoholactie en snelheidscontroles

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
440 Views
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van zaterdag op zondag hield de Leuvense politie een alcohol- en drugscontrole. Op de Diestsevest werden 565 bestuurders gecontroleerd; vijf bliezen alarm, drie positief. Een van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen. Op de Koning Boudewijnlaan moesten 229 bestuurders een ademtest afleggen; twee bliezen alarm, één positief. Een bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen omdat hij weigerde een speekseltest drugs in het verkeer af te leggen.

Daarnaast werden nog processen-verbaal gemaakt voor inbreuken tegen keuring, inschrijving, beveiligingssysteem van kinderen en drugsbezit (cannabis). Een bestuurder had nog een openstaande boete staan, deze werd meteen betaald.

Gelijktijdig werden snelheidscontroles gehouden. Op de Geldenaaksebaan in Heverlee werden 1369 voertuigen gecontroleerd in een zone vijftig. Slechts twee reden te snel. Op de Koning Boudewijnlaan werden 277 bestuurders gecontroleerd waar een maximum snelheid geldt van 70 km/uur; zeven bestuurders reden er te snel. De snelste reed 99 km/uur.

In de nacht van vrijdag op zaterdag even na middernacht werd een achttienjarige bestuurder uit Boutersem gecontroleerd door een interventieploeg nadat hij al slippend de parking van een café op de Oude Baan in Leuven opreed. Hij legde een positieve ademtest af. Bovendien had hij slechts een voorlopig rijbewijs, had hij drie passagiers bij zich in de wagen zitten en had hij geen begeleider bij zich. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer