Resultaten alcohol- en drugscontroles in Heverlee, Wilsele en Leuven

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag voerde de Leuvense politie een grootschalige drugs- en alcoholcontrole uit. Achttien bestuurders hadden teveel gedronken of waren onder invloed van drugs.

De controles startten om 19 uur op het Van Arenberghplein in Heverlee. 814 bestuurders moesten er een ademtest afleggen. Maar liefst 11 personen hadden teveel gedronken, vijf bliezen alert, zes positief. Een bestuurder die positief geblazen had, moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen. Daarnaast testte een bestuurder positief op de test drugs in het verkeer. Ook hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren.

Gelijktijdig werden er snelheidscontroles gehouden. Op de Naamsesteenweg in Heverlee werden 553 voertuigen gecontroleerd binnen de bebouwde kom, 5 ervan reden meer dan de toegelaten 50km/uur.  Op de Aarschotsesteenweg, eveneens in zone 50 werden 258 voertuigen gecontroleerd en hier werden maar liefst 29 overtreders genoteerd. De snelste laagvlieger reed maar liefst 96 km/uur.

In een tweede fase werd op twee plaatsen tegelijk gecontroleerd. Op de Aarschotsesteenweg in Wilsele werden 214 bestuurders gecontroleerd, waarvan er twee alert bliezen. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren op bevel van de parketmagistraat nadat hij de spooroverweg nog over reed terwijl de bel rinkelde, de rode lichten knipperden en de slagbomen reeds in neergaande beweging waren. In de Brusselsestraat in Leuven werden 104 bestuurders gecontroleerd, twee van hen bliezen alert, twee positief. Een van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen.

Tijdens de controles werden 6 voertuigen grondig doorzocht met behulp van drughond Joy en zijn begeleider. Twee keer werden er drugs aangetroffen, namelijk cannabis en XTC-pillen. Deze werden in beslag genomen.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens