Resultaten alcohol- en drugsactie in Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de verkeersdienst van de Leuvense politie een alcohol- en drugscontrole. Daarbij gingen zij om de dertig minuten op een andere plaats staan. In totaal werden 193 bestuurders onderworpen aan een test, dit op negen verschillende plaatsen.

Een bestuurder blies alarm tijdens deze actie, een andere positief. Daarnaast kregen nog zevenentwintig bestuurders een onmiddellijk inning wegens diverse verkeersinbreuken zoals fietsen zonder licht of rijden aan onaangepaste snelheid. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal nadat hij aan hoge snelheid een politievoertuig inhaalde.

Daarnaast stelde de politie nog tal van andere verkeersinbreuken vast tijdens het weekend:

Zondagochtend even na vijf uur werd een wagen aan de kant gezet op de Diestevest in Leuven. De bestuurder, een 21-jarige man uit Antwerpen, had slechts een voorlopig rijbewijs, doch mocht op dat moment niet rijden, er was geen L zichtbaar in de wagen en bovendien vervoerde hij drie passagiers. Daarnaast kon een van zijn passagiers, een Nepalese vrouw, geen geldige verblijfsdocumenten voorleggen. Zij werd meegenomen naar het commissariaat, waar de dienst vreemdelingenzaken werd verwittigd.

Zondagochtend omstreeks 7 uur veroorzaakte een bestuurder die teveel gedronken had een ongeval in de Karel Van Lotharingenstraat in Leuven. De man, een 36-jarige uit Leuven, kwam van de Vismarkt en reed in de richting van de Vaartstraat. Bij het uitkomen van de bocht verloor hij de controle over zijn stuur en reed tegen een gevel. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingehouden voor vijftieb dagen. Bovendien bleek de keuring van de wagen vervallen te zijn. De brandweer kwam ter plaatse om de stabiliteit van het getroffen huis, een studentenwoning, te controleren en er bleek geen acuut gevaar te zijn.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer