Restaurant Rossi, intieme kookworkshop in team

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In De Smidse, de voormalige smederij van Stella in Leuven, is sinds een tijdje het Italiaanse restaurant Rossi gevestigd. Dat je er lekker en gezellig kan tafelen, spreekt voor zich. Maar dat er ook interessante kookworkshops te volgen zijn, is minder bekend. Wij deden de test en maakten een leuk verslag van een leuke avond.

We werden op een donderdagavond verwacht in De Smidse, de hippe nieuwe ontmoetingsplaats in Leuven. Bij restaurant Rossi stond er een kookworkshop ‘Kitchen Confidential’ op ons te wachten. De toon was meteen gezet na het warme onthaal met Italiaanse tongval. Handen wassen, kookschorten aan en … koken maar! Toch niet, zo bleek al snel. Zelf moesten we de handen niet uit de mouwen steken. Wel kregen we toegang tot Het Heiligdom van de kok. In dit geval: de industriële open keuken van Rossi. En ook tot een aantal kookgeheimen. Daarover mogen we jammer genoeg niets verklappen, want our lips are sealed. Al nemen we dat niet té letterlijk, want de pikante pasta met pecorino die we na afloop voorgeschoteld kregen, willen we niemand onthouden.

“These parte offe the pig”

Het eten was dus om duimen en vingers bij af te likken: versgemaakte al dente pasta, pikante tomatensaus, spek van “these parte offe the pig” (picture een Italiaanse kok die met zijn hand zachte mepjes geeft op zijn linkerkaak) en weergaloze rode wijn. Ook de uitleg en bediening was molto bene: een persoonlijke aanpak, gemoedelijk en – niet onbelangrijk – duidelijk. Je kan er thuis zelf mee aan de slag. Dat je alle producten uit de workshop er ook kan kopen, maakt het allemaal nog eenvoudiger.

Wel jammer dat de andere zaken in het complex al gesloten waren om 18 uur. We hadden na ons diner in team (of intiem diner met je partner) graag nog met een degustiefje in de hand willen napraten in de centrale bar van De Smidse. Maar sinds de buurt aan de Vaartkom de nieuwe place to be is, hoef je niet ver te stappen voor een afsluitend drankje.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans