Restaurant EED krijgt eerste Michelinster

Stefan Van de Weyer
11 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

De nieuwe Michelingids is er, Couvert Couvert en Arenberg zijn al even vaste waarden in het Leuvense. Echter restaurant EED in de Vaartstraat heeft daarin een eerste ster gekregen. Enkele weken geleden was Eed ook al de beste nieuwkomer in Leuven in de Gault Millau.

Het restaurant is nog geen jaar open of het krijgt een goede score bij Gault-Millau en nu meteen ook een Michelinster erbij. Kok en eigenaar Philippe Heylen kreeg daar bovenop nog eens de titel van Jonge Chef 2019 van Michelin uitgereikt. De vriendin van de kok, Maxine De Schrijver, werkt mee in de zaal. Hij leerde haar kennen tijden studies hotelmanagement.

Heylen wist altijd dat hij kok wou worden en is niet toevallig afkomstig uit het horecamilieu. Zijn grootouders waren in Herselt eigenaar van restaurant Agter de Weyreldt. Zijn ouders hadden een zaak in Aarschot, De Gelofte. Met Eed zet hij alleszins hun stappen verder.

Gezien het restaurant op een steenworp van het Leuvense gerechtsgebouw op het Ferdinand Smoldersplein ligt, kreeg het de toepasselijke naam Eed.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer