Repair Café voor sportmateriaal bij Vaude Store Leuven

Kirsten Bosmans
3 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Op zondag 23 juni tussen 14 en 17 uur organiseren Vaude Store Leuven, Maakbar en Maakbaar Leuven samen een eerste Repair Café voor uw favoriete buitensportmateriaal.

Spring eerst even binnen, of stuur alvast foto’s van je beschadigde lievelingsstuk zodat we tijdig wisselstukken kunnen bestellen. Het Repair Café vindt plaats bij Vaude Store Leuven, Diestsestraat 166.

Wat is een Repair Café? Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed… Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Al meer dan zes jaar worden in Leuven Repair Cafés georganiseerd op verschillende locaties in Leuven. Onder de noemer “rethink, reduce, repair, recycle” worden zondag 23 juni duurzame outdoor spullen gedemonstreerd én gerepareerd, klaar voor een avontuurlijke zomer! Op dit Repair Café kan je ook terecht met je beschadigde buitensportmateriaal.

Vaude Store Leuven heeft een groot fair, ecologisch en duurzaam aanbod voor de buitensporter. Wisselstukken en instructiefilmpjes vind je via Ifixit. Deze website heeft als slogan: ‘You can fix it. We show you how’. Helemaal volgens de geest van Vaude dus, die al in ontwerpfase rekening houdt met de herstelbaarheid van de producten. Dezelfde wisselstukken zijn eveneens bestelbaar op de eigen website: www.vaude.be en instructiefilmpjes staan op youtube.

Maakbar is de pas geopende gereedschappenbib in de Tiensestraat 226. Het is de plek waar we samen de afvalberg wegwerken door beter te herstellen, hergebruik te stimuleren, meer te delen en te upcyclen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans