Regiogenoot schrijft boek over Bosnië-Herzegovina

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Jules Albrechts uit Oud-Heverlee heeft een niet-alledaags boek uitgebracht. Nadat hij in 2014 al een boek over Slovenië schreef, heeft hij zich nu toegelegd op Bosnië-Herzegovina. Met de ondertitel “te weinig gekend, te weinig bemind” maakt hij een duidelijk statement.

“Bosnië-Herzegovina is een Europees land dat in de procedure zit om lid te worden van de Europese Gemeenschap. Het gebeurt allemaal in onze achtertuin”, zegt Jules Albrechts. “Toch is het land nog vrij onbekend, en jammer genoeg ook onbemind. Daar wil ik verandering in brengen. Bosnië-Herzegovina heeft een buitengewoon mooie natuur, een groot cultuurhistorisch patrimonium en een rijkdom aan musea en kunstschatten.”

Albrechts bracht het boek uit in eigen beheer en het is uitgegeven in het land zelf door uitgever Nezavisne novine uit Banja Luka. Hier wordt het verkocht in tal van boekhandels: Standaard Boekhandel, Plato, De Slegte, Barboek, Fnac, … “Het is niet zomaar een reisgids of reisverhaal dat alleen geschreven is voor mensen die het land willen bezoeken of bezocht hebben”, vervolgt Albrechts. “Het boek bevat heel veel informatie over de geschiedenis, de cultuur en de gewoonten van een land dat dik 20 jaar geleden een verschrikkelijke burgeroorlog meemaakte en dat nu aan een heropbouw bezig is. Bosnië-Herzegovina komt regelmatig in het nieuws. Mostar, Srebrenica, Het Europees Hof van Justitie in Den Haag zijn items die regelmatig de actualiteit halen. Bovendien ligt het land in een turbulente regio met buren als Servië, Kosovo, Montenegro en Kroatië.”

‘Bosnië-Herzegovina, te weinig gekend, te weinig bemind’ kost 9,95 euro en bevat 323 bladzijden en 243 kleurenfoto’s.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans