Recordopkomst voor M-idzomer: 2 uitverkochte avonden

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Organisatoren M-Museum en Het Depot blikken terug op een meer dan geslaagde zevende editie van M-idzomer. Het vierdaagse festival lokte maar liefst 6.843 bezoekers.

Een unieke setting, een eigenzinnige combinatie van muziek, dans, performance en expo’s en mooi weer. Dat blijkt de succesformule van M-idzomer te zijn. Organisatoren M en Het Depot blikken dan ook tevreden terug op deze zevende editie. “Het is fantastisch om te zien dat het publiek de weg naar M-idzomer vindt”, zegt Eva Wittocx, algemeen coördinator van M-Museum Leuven. “Met onze museumtuin als unieke setting en een sterk programma is M-idzomer ondertussen een vaste waarde tussen de zomerfestivals. Dit jaar kennen we het hoogste bezoekersaantal ooit, met twee uitverkochte avonden.”

Mike Naert, artistiek directeur van Het Depot, kan dit alleen maar beamen. “Van de opening met André Brasseur, de bezwerende Mark Lanegan tot Faces On TV. Muzikaal was het weer een topeditie, waar we grote namen en jong talent combineerden.” Denise Vandevoort, schepen van cultuur: “Naast Leuvens talent, zoals Lune of Esther en Fatou, kwam er ook veel jong talent aan bod in het Loof!-café. Maar ook M-idzomer for Kids was weer een succes, met het beestige Radio Oorwoud. Zelf heb ik genoten van Candy Dulfer. Prince stierf te vroeg om haar in volle kracht te horen. En top of the bill was Mark Lanegan Band met zijn prachtige rokerige stem.”

Naast het muzikale luik kon het publiek gedurende vier dagen in de museumzalen proeven van jonge beloftes, zoals Roel Heremans met zijn intiem duet of Lunes dansvoorstelling in combinatie met de expo Twisted Strings, en de prachtige live pianobegeleiding bij de stomme film The Artist.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans