Recordopkomst 300 kinderen op Lubbeekse sportweken

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
33 Views
door Kirsten Bosmans

In 2009 startte de gemeente terug met de organisatie van sportweken. Toen ging het over één lagere schoolkamp tijdens de Paasvakantie, in samenwerking met 1 sportclub en namen er 40 kinderen deel. Nu, 6 jaar later, bereikt de zomersportweek van eind augustus met 300 kinderen een recordopkomst.

“Aan de basis van deze groei in deelnemersaantallen ligt zeker de uitbreiding naar kleuters vanaf 4 jaar en tieners tot 16 jaar die we in 2013 doorvoerden”, vertelt schepen van Sport Davy Suffeleers. “Daarnaast houden we jaarlijks een grondige evaluatie en bekijken we ook hoe we mits aanpassingen enkele zaken kunnen verbeteren. Zo hebben we nu de beschikbare plaatsen voor kleuters kunnen opdrijven van 45 naar 60 plaatsen, bieden we naast weekinschrijvingen ook daginschrijvingen aan voor de Tieners en hebben we de keuzemogelijkheden voor de lagere schoolkinderen ook vermeerderd. Zo komt het dat we nu +/- 60 inschrijvingen meer hebben dan vorig zomersportkamp in 2014.”

Nieuwe sport op het menu is deze keer Lacrosse. De sportdienst introduceert deze nieuwe en veelzijdige sport in Lubbeek via een aantal initiatieven zoals sportkampen voor kinderen maar ook een maandelijks open training voor jong en oud. Lacrosse is een teamsport waarbij de spelers met een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, de bal in het doel van de tegenstander moeten schieten. De sport is een mengeling van basketbal, american football, hurling, ijshockey en hockey.

Zoals steeds werken er weer verschillende Lubbeekse sportclubs mee aan het kamp. Voor deze editie zijn dit Hajimé Linden (judo), VMS (tafeltennis), Lubbinton (badminton), All@Dance (dans), Lizards Lubbeek (volleybal) en Junior bears on wheels (rolstoelbasket). Dankzij hun medewerking kunnen de kinderen via een speelse manier hun sportkriebels aanwakkeren en na de sportweek blijven sporten bij één van deze Lubbeekse sportclubs.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans