Q8 gaat partnership aan met Van Reeth Tankstations

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Q8 gaat een partnership aan met Van Reeth Tankstations. Dit partnership betekent een aanzienlijke uitbreiding van het Q8 netwerk en kadert in de bredere groeistrategie van Q8 op de Belgische markt. De achttien Van Reeth tankstations, voornamelijk gesitueerd in Vlaams-Brabant onder andere in Tremelo en Rotselaar, dragen vanaf nu de Q8 kleuren.

Dit partnership vormt een sterke stimulans voor de verdere groei van Q8 op de Belgische markt en stelt hen in staat om extra volume te genereren. De 18 Van Reeth-stations, waarvan 16 onbemand, ondergingen de afgelopen weken een transformatie en dragen vanaf nu de Q8 kleuren. Q8 België breidt hiermee zijn netwerk verder uit tot meer dan 440 stations in België.

Sven Dochez, Retail Performance & Operations Manager, Q8: “Wij zijn verheugd dat we dankzij dit partnership onze groeistrategie verder kunnen uitrollen. Bovendien is Van Reeth een sterke lokale speler die reeds meer dan 35 jaar actief is op de markt. Deze samenwerking laat ons toe om ons verder lokaal te verankeren, de spreiding van onze stations te vergroten en ons bestaande netwerk in de regio Vlaams-Brabant aan te vullen. ”

Johan Van Reeth, Van Reeth Tankstations: “Dankzij deze samenwerking kunnen onze klanten vanaf nu mee genieten van alle voordelen dat tanken bij Q8 biedt. Een scherpe prijs, het verzamelen van plus-punten, speciale kortingsacties, etc. Bovendien kunnen klanten die beschikken over een Q8 Liberty-kaart, de oplossing van Q8 voor professionele gebruikers, vanaf nu ook terecht op onze Van Reeth tankstations. ”

Over Q8 Belgium

Q8 Belgium is één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Momenteel beschikt Q8 Belgium over meer dan 440 tankstations, waarvan 5 CNG stations.

Q8 Belgium heeft een sterke samenwerking opgebouwd met Delhaize voor de realisatie van de Shop & Go “convenience stores”, een gemakkelijk, nabij en snel winkelalternatief. Momenteel telt Q8 om en bij de 100 Shop & Go’s in België. Daarnaast werkt Q8 Belgium ook samen met Panos; een samenwerking dat resulteert in bijna 90 Q8 tankstations met Panos corner waar verse broodjes en viennoiserie te verkrijgen zijn. Sinds maart 2015 ging Q8 ook een partnership met Nespresso aan waarbij in meer dan 145 Q8 stations bezoekers kunnen genieten van een overheerlijk kopje koffie.

Q8Mazout (Calpam & Mazout.be), dochteronderneming van Q8 Belgium, is actief in de verkoop en distributie van stookolie en andere petroleumproducten.

Q8 Belgium heeft ook 35 International Diesel Services (IDS) stations in België, speciaal gericht op de transportsector. Naast de verkoop van brandstoffen is Q8 Belgium ook actief op de markt van de productie, marketing en verkoop van Q8-smeermiddelen. Q8 Belgium levert ook brandstoffen aan de professionele eindverbruiker en aan resellers. Daarnaast produceert en verkoopt Q8 tevens “special products”, waaronder bitumen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer