Pyromaan aan het werk in Leuven?

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
1,313 Views
door Kirsten Bosmans

Het lijkt erop dat er een pyromaan aan het werk is in Leuven. In acht maanden tijd brak er brand uit in liefst zes historische gebouwen. Hoewel er niet direct verbanden kunnen gelegd worden, lijken de meeste branden aangestoken.

De reeks branden ging in augustus vorig jaar van start: toen brak er brand uit in de Molens van Orshoven aan de Vaartkom in Leuven. Vermoed werd dat er toen al een brandstichter aan het werk was. Enkele maanden later was de Abdij van Vlierbeek aan de beurt. Hier stond kwaad opzet onmiddellijk vast: er ontstond immers brand op twee locaties op de site. Onlangs moest ook een van de tolhuisjes aan de Brusselsepoort eraan geloven. En afgelopen zaterdagochtend ontstond er opnieuw brand aan de Vaartkom, deze keer in het voormalige magazijn van multimediazaak Easy-M. Ook hier vermoedde het parket vrij snel brandstichting, omdat er in het gebouw geen elektriciteit meer aanwezig was, waardoor een incidentele brand weinig waarschijnlijk is.

Zoveel branden in zo een korte tijd: toeval? Het lijkt wel alsof er een pyromaan aan het werk is in Leuven die het gemunt heeft op historisch erfgoed. Politie noch parket kunnen voorlopig verbanden leggen tussen de verschillende feiten, al sluiten ze niet uit dat hier één en dezelfde persoon aan het werk is. Voorlopig werd er nog niemand opgepakt.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans