Provinciedomein vernieuwt aanlegsteiger roeiboten

Stefan Van de Weyer
9 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

In het provinciedomein Kessel-Lo worden de aanlegsteiger en vlonder aan de Grote Vijver vernieuwd. De steiger dient voor het aanmeren van de roeiboten en de waterfietsen, maar ook als zitplatform voor wie van het uitzicht op deze grote plas wil genieten.

‘De huidige steiger en vlonder zijn meer dan dertig jaar oud en aan een grondige renovatie toe, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen. ‘De steiger wordt niet alleen vernieuwd, maar ook verlaagd. Op die manier wordt de belevingswaarde voor de bezoekers versterkt’.

De houten planken worden vervangen door exemplaren in gerecycleerd kunststof van hoge kwalitiet, een materiaal dat de afgelopen jaren op verschillende plaatsen in het domein werd gebruikt. Het open schuildak blijft zodat bezoekers er bij regen of felle zon beschutting kunnen vinden. De kostprijs wordt geraamd op 150.000 euro en de start van de werken is voorzien voor na het seizoen. Tegen de start van het seizoen 2019 moet de nieuwe steiger in gebruik genomen worden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer