Provincie zoekt mensen die willen meewerken aan Erfgoeddag

Op zondag 21 april vindt de nieuwe editie van Erfgoeddag plaats. De provincie Vlaams-Brabant is op zoek naar mensen die hieraan willen meewerken. Iedereen die een persoonlijke herinnering aan een bijzondere plek in zijn omgeving wil delen, kan een foto met verhaal insturen. 

‘Mensen maken voortdurend erfgoed door getuigenissen of herinneringen uit het verleden te bewaren en door te geven’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur. ‘We willen de beleving van deze culturele rijkdom stimuleren. Daarom werkt de provincie mee aan een evenement als Erfgoeddag. Want de confrontatie van individuele herinneringen met archiefstukken en historische werken toont aan hoe ze elkaar verrijken’.

Op zondag 21 april vindt Erfgoeddag plaats met als thema ‘Stop de tijd!’. Het provinciale Documentatiecentrum Vlaams-Brabant en het Rijksarchief van Leuven zijn op zoek individuele getuigenissen over het verleden. Iedereen die mooie herinneringen aan een bijzondere plek in zijn omgeving koestert, kan hieraan deelnemen. Het Rijksarchief en het Documentatiecentrum Vlaams-Brabant vullen die verhalen dan verder aan met boeken en archiefstukken, zoals kaarten en affiches. Op Erfgoeddag worden de resultaten dan in het Rijksarchief in Leuven tentoongesteld. Ook wordt er een collage gepresenteerd van de fotoverhalen die de selectie niet haalden.  Deelnemen kan tot 31 maart door een foto van de plaats van herinnering met persoonlijk verhaal te sturen naar rijksarchief.leuven@arch.be of af te geven in de leeszaal van het Rijksarchief, Vaartstraat 24, in Leuven. 

Meer info:  www.vlaamsbrabant.be/erfgoeddag

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel