Provincie deelt regenboogvlaggen uit

Wereldwijd wordt op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, aandacht gevraagd voor de problemen waarmee holebi’s en transgenders geconfronteerd worden. Ook de provincie Vlaams-Brabant doet mee en sensibiliseert haar eigen personeel maar ook de gemeenten over deze thematiek. Regenboogvlaggen worden aan het provinciehuis en heel wat Vlaams-Brabantse gemeenten uitgehangen.

‘Nog altijd krijgen holebi’s en transgenders te maken met discriminatie en geweld omwille van hun geaardheid en hun genderidentiteit. Een belangrijk aspect in de emancipatie van de holebi- en transbeweging is de publieke zichtbaarheid. Daarom gaan we  de regenboogvlag uithangen aan het provinciehuis. Ook ontvingen alle Vlaams-Brabantse gemeenten van ons een regenboogvlag en roepen wij hen op deze vlag daadwerkelijk uit te hangen’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor gelijke kansen.

 Heel wat Vlaams-Brabantse gemeenten hebben laten weten dat zij ingaan op het aanbod van de provincie om de thematiek van homo- en transfoob geweld aan te pakken via de regenboogvlag of -viltjes. Zo zal de vlag al zeker wapperen in Asse, Begijnendijk, Bierbeek, Galmaarden, Geetbets, Haacht, Halle, Leuven, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Overijse, Pepingen, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Tienen en Zoutleeuw.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel