Protestactie op Werelddierendag

Kirsten Bosmans
4 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Woensdag 24 april 2019 is het de 40ste Wereldproefdierendag. Op deze dag organiseert Animal Rights een protestactie voor het Rectoraat van de KU Leuven vanaf 13 uur.

Animal Rights grijpt Wereldproefdierendag aan om aandacht te vragen voor het lot van maar liefst 100.000 proefdieren aan de KU Leuven, het grootste proefdiercentrum van het land en zelfs de hele Benelux. Er worden 80 demonstranten verwacht. Volgens Jen Hochmuth van Animal Rights is de actie noodzakelijk: “Maar liefst 1 op de 3 proefdieren in Leuven lijdt ernstig tijdens de experimenten. Dit is onacceptabel.”

Wat is het alternatief? Deze vraag krijgen we dikwijls van mensen die zich zorgen maken om het welzijn van dieren, maar ook om de gezondheid van hun naasten. Een terechte vraag. Gelukkig is er veel gaande op het gebied van proefdiervrije innovaties.

Aansluitend op de actie vindt een lezing plaats in de Romaanse Poort in Leuven, van 15 tot 17 uur. Toxicoloog en campagnecoördinator Jen Hochmuth gaat uitgebreid in op de experimenten aan de KU Leuven en de oplossing: het vervangen van dierproeven door moderne dierproefvrije technieken. Iedereen is van harte welkom bij de actie en de lezing. Jen Hochmuth: “het vervangen van dierproeven is geen prioriteit in België. Dat is de reden waarom we met Animal Rights acties op poten gaan zetten. Te beginnen op Wereldproefdierendag.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans