Politiecontroles op zes locaties

De verkeerspolitie organiseerde zaterdagavond –en nacht een grootschalige verkeerscontrole. Op niet minder dan zes verschillende locaties werden controleposten ontplooid. 364 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Daarvan hadden er 19 te veel gedronken. Van 2 van hen werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. Op de Aarschotsesteenweg – max. 50 km/uur – reden verschillende bestuurders meer dan 100 km/uur.

19 agenten van de verkeerspolitie werkten zaterdag tussen 18 uur en 2 uur mee aan een grootschalige verkeerscontrole op het grondgebied van Leuven. In plaats van één grote controlepost op te zetten, werden er nu telkens tegelijkertijd 3 kleinere dispositieven ontplooid. Door deze opsplitsing heeft een veel grotere groep bestuurders gemerkt dat er controles waren. “Bovendien weten we dat grootschalige controles die langere tijd blijven staan al snel de ronde doen via verschillende sociale media”, zegt de Leuvense politie. “Op zich geen probleem, want op die manier wordt er gepraat over de verkeersacties. Maar de politie wil daar toch ook op inspelen door kleine en snel verplaatsbare controles op te zetten. Wie rekent op sociale media om alcoholcontroles te omzeilen, zal hoe dan ook op een bepaald ogenblik voor verrassingen komen te staan.”

Zaterdagavond en –nacht werd gecontroleerd op de Meerdaalboslaan, de Aarschotsesteenweg – twee maal zelfs – in de Koning Leopold-III-laan, op de Geldenaaksebaan en in de Minderbroedersstraat in het centrum van de stad. 364 bestuurders moesten een ademtest afleggen, 2 een drugstest. De drugstesten waren beiden negatief. Van de chauffeurs die een alcoholtest moesten afleggen, bleken er 19 te veel gedronken te hebben. Van 2 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden verder processen-verbaal uitgeschreven voor 3 bestuurders die geen gordel droegen; 4 anderen kregen een pv omdat ze hun verzekeringsdocument of hun rijbewijs niet konden tonen. Op de Meerdaalboslaan kregen 5 bestuurders een pv omdat ze de controle probeerden te ontwijken door hun voertuig te keren. Ze deden dat op een plaats waar een verkeersbord rechtsomkeer maken verbiedt. Op de Aarschotsesteenweg werd een 31-jarige bestuurder uit Holsbeek betrapt toen hij met zijn wagen over een spooroverweg reed terwijl het rode knipperlicht in werking was. De man bleek bovendien rond te rijden met een niet-verzekerd voertuig. Zijn wagen werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel