Politie zet drugshond Joy in tijdens actie

Van vrijdag op zaterdag voerde de Leuvense politie opnieuw een actie veiligheid en overlast in het centrum uit met 23 agenten. Tijdens deze actie werd zowel verkeerscontroles als voetpatrouilles in het centrum gehouden. Tijdens de verkeerscontroles werd een drugshond van de federale politie ingezet. Ook onze eigen drugshond Joy was aanwezig en moest bij wijze van stage al wat zoekingen in wagens uitvoeren.

In totaal werden 40 voertuigen gecontroleerd, 36 bestuurders bliezen safe, 4 positief. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor 3 uur, de vierde onmiddellijk voor 15 dagen, na beslissing van de parketmagistraat. Er werd ook een speekseltest in het kader van drugs in het verkeer uitgevoerd maar deze was negatief. Een bestuurder reed rond zonder geldig rijbewijs.

Tijdens de voetpatrouilles in het centrum werden 77 personen gecontroleerd, 49 hiervan waren gekend in onze politiedatabank. Er werden verscheidene processen-verbaal opgesteld:

  • 4 PV’s drugsbezit. Twee kleine hoeveelheden drugs werden gevonden in wagens op aangeven van drugshond Joy.
  • 1 PV druggebruik
  • 1 PV voor verboden wapendracht. De dader had een telescopische wapenstok op zak.
  • 2 PV’s voor illegale personen (Algerijnen, een ervan zie hieronder). Deze werden beiden overgebracht naar het commissariaat waar de dienst vreemdelingenzaken werd verwittigd.
  • 2 PV’s voor openbare dronkenschap. Deze personen mochten hun roes uitslapen in de cel.
  • 2 GAS-PV’s voor wildplassen

Tegen de ochtend aan controleerde een ploeg een man, een 19-jarige Algerijn, aan het station van Leuven. Hij bleek 3 gestolen smartphones en een gestolen fototoestel op zak te hebben. Van twee van de gestolen smartphones werd eerder die nacht aangifte gedaan. De man bleek bovendien illegaal in het land te verblijven. De parketmagistraat en de dienst vreemdelingenzaken werden verwittigd.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel