Politie voert controles uit in Leuven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie trok er zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als de daaropvolgende nacht op uit met extra overlastpatrouilles. Tijdens de eerste nacht werd er in de stations- en uitgaansbuurt gecontroleerd, daags nadien was de uitgaansbuurt opnieuw aan de beurt.

In de stationsbuurt werd op de eerste avond vooral uitgekeken naar potentiële zakkenrollers waarvan geweten is dat ze vaak met de trein naar Leuven afzakken om daar ’s nachts aan het werk te gaan. Ondertussen werd een verkeerscontrole uitgevoerd op de Tervuursevest waarbij twintig wagens en hun inzittenden grondig werden gecontroleerd. In totaal werden meer dan zeventig processen-verbaal opgesteld, voor het overgrote deel voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Geen enkele gecontroleerde bestuurder had te veel gedronken. Wel reed er één rond onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Vijf personen kregen een GAS-pv, waaronder drie wildplassers. Twee personen die in bezit waren van een gebruikershoeveelheid cannabis, werden geverbaliseerd. In één auto werden verschillende dosissen van onder meer cannabis en speed aangetroffen. Tijdens de controle van de auto nam de passagier plotseling te voet de vlucht, maar hij kon even later weer worden opgepakt. Er werd pv opgesteld wegens handel in verdovende middelen. Het parket werd gecontacteerd en besliste dat het voertuig waarin de drugs werden aangetroffen in beslag moest worden genomen.

De daaropvolgende nacht controleerden verschillende agenten in burger in het uitgaanscentrum. Ze kwamen tussenbeide bij enkele schermutselingen. Een wildplassende Nederlander die werd betrapt en geverbaliseerd maakte luidkeels duidelijk dat hij niet akkoord ging met het optreden van de politie. Vier personen die werden betrapt in bezit van een gebruikshoeveelheid softdrugs, werden geverbaliseerd. Eén van hen, die ook in bezit was van een alarmpistool, kreeg hiervoor een pv verboden wapendracht. Zijn nepwapen werd in beslag genomen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer