Politie start begin 2018 met fietspatrouilles Circulatieplan dwingt hen hiertoe

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
235 Views
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie start in 2018 met fietspatrouilles. Sinds de activatie van het gecontesteerde circulatieplan moet de Leuvense politie haar manier van werken afstemmen op de nieuwe situatie in de binnenstad.

De efficiënte uitwerkung van het plan vereist een verhoogde politionele aandacht in de vorm van onder andere verkeersregeling en  verkeerscontroles. De politie wilt zijn aanwezigheid op straat nog versterken door het inschakelen van een fietsteam. “Fietsteams hebben een hogere zichtbaarheid in het straatbeeld door hun lagere snelheid, in vergelijking met politievoertuigen.” klonk het bij de politie.

Er werd ook opgemerkt dat patrouilles op de fiets gemakkelijker aanspreekbaar, ze zijn veel makkelijker en sneller inzetbaar in autoluwe en autovrije zones. Door de fietsteams zouden patrouilles op politievoertuigen meer georiënteerd kunnen worden naar de deelgemeentes. Een interne werkgroep zal zich de komende periode bezig houden met de aanwervingen, met ervaring van politiezones met fietsteams zal rekening gehouden worden. Verder zal de werkgroep in de weer zijn met onder andere de aankoop van kledij en de fietsen en de opleiding van de “troepen op de fiets”.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer