Politie patrouilleert met paard en fiets

Kirsten Bosmans
9 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag werd voor de eerste keer een gemengde paarden- en fietspatrouille georganiseerd in de zone op en rond het Sportkot, het Arenbergpark, het fietspad langsheen de Dijle en het Egenhovenbos. Hier loopt een fietspad dat door heel wat pendelaars en jongeren op weg naar school dagelijks wordt gebruikt.

De voorbije weken hadden een aantal gebruikers van het fietspad er zich over beklaagd dat ze regelmatig groepjes te voet tegenkomen, wat zorgde voor een verhoogd onveiligheidsgevoel. Deze personen te voet zijn transmigranten die in de regio hopen een vrachtwagen te vinden om hen in Groot-Brittannië te brengen en de route gebruiken als verbinding tussen het station en de autosnelwegparking in Heverlee. Bijkomend probleem is dat door de aanwezigheid van de transmigranten heel wat vuilnis in deze zone wordt achtergelaten. Samen met de reinigingsdienst werden de voorbije weken al verschillende opruimbeurten gehouden en ook in de nabije toekomst staat een nieuwe opruimactie gepland.

Vanochtend hebben agenten van de cavalerie van de federale politie samen met inspecteurs van het fietsteam van de lokale politie een eerste keer extra toezicht gehouden in deze zone, met als voornaamste doel het veiligheidsgevoel bij de gebruikers van het fietspad te verhogen. De patrouilles te paard en per fiets zullen de komende weken nog regelmatig in de betreffende zone – al dan niet samen – aan het werk gaan.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans