Politie organiseert grote actie tegen overlast

Van vrijdag op zaterdag hielden 20 politiemensen van politiezone Leuven een grootschalige actie veiligheid en overlast in het centrum. Traditioneel zorgt het einde van de examens en de start van de zomervakantie ervoor dat het erg druk is in het centrum van Leuven. Ondanks de overvloedige regenval waren er veel feestvierders aanwezig in Leuven. Tijdens de actie werd beroep gedaan op een drugshondengeleider en een drughond van de federale politie. Ook een eigen patrouillehond werd ingezet. Tijdens deze actie werden zowel verkeerscontroles uitgevoerd als voetpatrouilles in het uitgaanscentrum.

Het verkeersdispositief werd opgesteld op de Tervuursevest in Heverlee. In totaal werden 20 voertuigen gecontroleerd, 2 bestuurders blies alarm, twee positief. Een van deze was een 18-jarige fietsster uit Hechtel-Eksel die omstreeks 1 uur ten val kwam in het dispositief. Bij controle legde zij een positieve ademtest af. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal van waarschuwing wegens niet-verzekering. De verzekering bleek net vervallen te zijn. Daarnaast werden nog 39 parkeerovertredingen vastgesteld en kreeg 1 bestuurder een proces-verbaal omdat hij een verbodsbord negeerde.

Tijdens de voetpatrouilles, met zowel agenten in uniform als in burger, werden 71 personen gecontroleerd, waarvan meer dan de helft gekend was in onze politiedatabank. Twee personen werden opgepakt wegens verstoring van de openbare orde. Vier personen mochten hun roes uitslapen in de cel vanwege openbare dronkenschap. Een uitbater van een nachtwinkel kreeg een proces-verbaal omdat hij alcohol verkocht aan minderjarigen. Twee personen kregen een GAS-PV wegens urineren op straat en verbruiken van alcohol op de openbare weg na middernacht. Daarnaast werden nog vier processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit.

Twee illegale personen werden opgepakt. Een van hen werd door een tapper van een café  op de Oude Markt aangeduid omdat hij gezien werd met zijn hand in een handtas. Er bleek echter niets gestolen uit de handtas. De dienst vreemdelingenzaken werd verwittigd. Een tweede illegaal, een Algerijn, werd omstreeks 5 uur achter een container aangetroffen in de Parijsstraat, waar hij stond te urineren. Bij controle bleek hij gestolen gsm’s bij zich te hebben. Een aantal ervan werden gestolen tijdens diezelfde nacht in cafés op de Oude Markt. De parketmagistraat en de dienst vreemdelingenzaken werden verwittigd. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel