Politie organiseert controles in uitgaanscentrum

Bart Mertens
2 jaar geleden
215 Views
door Bart Mertens

Vrijdagnacht organiseerde de politie extra controles in het raam van de campagne voor een veilig uitgaanscentrum. In totaal werden 78 personen en 46 voertuigen grondig gecontroleerd. De overlastpatrouilles zetten een controlepost op in de Naamsestraat en patrouilleerden in de stationsomgeving en in het uitgaanscentrum.

Twee bestuurders die te veel hadden gedronken kregen een pv en moesten hun wagen aan kant laten staan. Eén van hen, een twintigjarige uit Antwerpen, reed rond met een voorlopig rijbewijs waarmee hij tijdens het weekend niet mag rijden. Hij was samen met enkele vrienden op stap. In de Naamsestraat werd hij opgemerkt toen hij met enkel de mistlichten aan kwam aangereden. Hij reed tot tweemaal toe in de richting van enkele voetgangers om pas in laatste instantie uit te wijken. Toen hij de voetpatrouille van de politie opmerkte probeerde hij er vandoor te gaan. Even later werd hij klemgereden door een patrouille op voertuig. In opdracht van het parket werd het rijbewijs van de gevaarlijke chauffeur ter plaatse ingetrokken. Twee bestuurders die rondreden met een niet-verzekerd voertuig moesten hun wagen laten staan. Hun voertuigen werden versleept en worden in beslag gehouden tot ze een geldige verzekering kunnen voorleggen. Twee bestuurders die in een verboden richting reden, kregen een pv. Ook twee inzittenden van een wagen die geen gordel droegen werden geverbaliseerd. Twee personen die illegaal in het land waren werden opgepakt voor grondige controle. Ze kregen allebei het bevel het grondgebied te verlaten. Twee mannen die openbaar dronken waren moesten hun roes uitslapen in de politiecel. De eerste werd slapend op een bank op het De Somerplein aangetroffen, de tweede zorgde voor problemen in een danscafé. Drie personen waaronder één minderjarige werden betrapt in bezit van drugs en kregen een pv. Tenslotte werd ook nog één persoon betrapt die in bezit bleek te zijn van een gestolen iPhone. De man beweerde dat hij de draagbare telefoon had gevonden.

Zaterdagnacht beklaagde een bewoner van de St-Hadrianusstraat in Wijgmaal zich over te luide muziek afkomstig uit het buurtcafé. Een politiepatrouille die ter plaatse vaststellingen ging doen, constateerde dat de muziek effectief te luid stond. Dat werd bevestigd door een geluidsmeting. De zaakvoerder en de klanten van het café lieten duidelijk blijken niet te zijn opgezet met de politie-interventie. Een aantal klanten filmden het hele gebeuren met hun gsm. Enkele ploegen moesten in bijstand komen. Uiteindelijk werd de zaakvoerder overgebracht naar het commissariaat waar hem werd meegedeeld dat er pv wordt opgesteld.

Een twintiger die in een appartement in de Diestsestraat woont, werkte vrijdagnacht danig op de zenuwen van de buren. Toen de patrouille ter plaatse kwam was het geluid van de bassen al van op ruime afstand te horen. De bewoner hoorde zelfs niet dat er politie aan de deur stond. Pas toen de patrouille gebruik maakte van de sirene van de politiewagen, kwam de man uit zijn venster hangen. Hij kreeg een pv wegens nachtlawaai.

Twee broers, twintigers uit de regio, raakten zaterdagnacht op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo slaags met mekaar. Ze gingen daarbij zo fel te keer dat een aantal buurtbewoners uit hun slaap werden gehaald en de politie belden. Ze sloegen en stampten ook op geparkeerde wagens en rolluiken van woningen. Eén van de twee was dronken. De ander liep in ontbloot bovenlijf rond. Beide broers werden opgepakt en opgesloten. Tijdens de overbrenging naar het commissariaat beschadigde één van hen een politiecombi door in de binnenruimte wild in het rond te stampen. Eén van de geparkeerde voertuigen waartegen ze hadden gestampt was beschadigd. De linkerbuitenspiegel was afgebroken.

Vrijdagnacht gooide een onbekende in de Nerviërsstraat de glazen lampenkappen van enkele muurlampen stuk. Ze gooiden ook een bloempot aan diggelen. Deze werd stuk gegooid op een geparkeerde auto die daardoor ook schade opliep. Een getuige wist te vertellen dat de feiten werden gepleegd door een kerel in ontbloot bovenlijf. Een zoekactie naar de dader bleef zonder resultaat.

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens