Politie onderzoekt inbraken

De politie is een onderzoek begonnen naar een reeks inbraken in Leuven. Onder meer in een café op het Hooverplein werd er ingebroken. De politie kon de dief oppakken.

Vrijdagnacht werd in de kelder van een café op het Herbert Hooverplein een 30-jarige Let betrapt toen hij in de kelder, waar de rugzakken van het personeel lagen, een fototoestel uit een van de rugzakken wilde stelen. Toen hij met zijn buit terug naar buiten wilde glippen, werd hij betrapt door een werkneemster. De verdachte wist zich los te rukken door de kelderdeur tegen de arm van het meisje te slaan,  maar botste toen ook nog op een klant. Nadat hij de klant had opzij geduwd, ging hij er lopend vandoor. Het fototoestel werd ter plaatse achtergelaten. Een patrouille ging samen met de getuige op zoek naar de dader. Even later kon de man worden opgemerkt en opgepakt. Hij werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. De man, die geen adres heeft in België, kreeg een bevel om het grondgebied te verlaten met daarbovenop een inreisverbod.

De bewoners van een appartement op de Celestijnenlaan in Heverlee raakten vrijdagavond niet in hun woonst binnen. Het cilinderslot van de voordeur was afgebroken. Er kwam een slotenmaker aan te pas om binnen te geraken. De daders waren niet binnen geraakt.

De bewoners van een woning in Op De Vliet in Kessel-Lo kregen tijdens hun verlof te maken met inbrekers. Aan de voordeur waren verschillende steek- en braaksporen zichtbaar, maar de indringers kregen de deur niet geforceerd.

In de Lovensveldstraat in Kessel-Lo drongen indringers een woning binnen zonder braak te plegen. Ze kwamen binnen via de openstaande garagepoort. Op de eerste verdieping werden enkele juwelen gestolen.

In een appartement in de Middelweg in Heverlee werd ingebroken. Het cilinderslot van de voordeur werd afgebroken en de flat werd doorzocht. De inboedel van verschillende kasten lag her en der verspreid. De buit bestond uit enkele tientallen euro’s cash geld.

De bewoonster van een woning in de Familie de Bayostraat in Leuven stond vrijdagnamiddag plotseling oog in oog met twee onbekenden die in de hal van haar woonst stonden. De vrouw was even op de bovenverdieping van het huis. Toen ze terug beneden kwam zag ze daar twee onbekende mannen staan die via de openstaande voordeur naar binnen waren gewandeld. Toen het onbekende duo de bewoonster opmerkte, gingen ze er vandoor. Er was niets gestolen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel