Politie onderzoekt inbraken

De Leuvense politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. Het gaat om voornamelijk om inbraken in Kessel-Lo.

Een dame die in een studio in de Louis Melsenstraat verblijft, werd vannacht wakker door gestommel. Toen ze opkeek zag ze een onbekende kerel in haar woonst rondsnuffelen. De man ging er onmiddellijk vandoor toen hij merkte dat de bewoonster was wakker geworden. Hij griste de handtas en laptop van de vrouw mee. De handtas werd tijdens een buurtonderzoek teruggevonden tussen enkele vuilnisbakken.

De bewoners van een appartement op de vijfde verdieping in een pand in de Guido Gezellelaan in Kessel-Lo kregen maandag indringers over de vloer. De inbrekers raakten zonder braak te plegen voorbij de centrale toegangsdeur. Vervolgens werd het cilinderslot van de deur van het appartement afgebroken. In de woonst werden verschillende kasten doorzocht. Een aantal voorwerpen die in de kasten zaten, lagen verspreid over de vloer. Buit : niet bekend.

In twee andere appartementen in een andere flatgebouw in dezelfde straat werd eveneens ingebroken. Beide appartementen die zich op de tweede verdieping bevinden, werden doorzocht. Verschillende schuiven en kasten stonden open en een deel van de inhoud lag verspreid over de vloer. In het eerste appartement werd niets gestolen, in het tweede bestond de buit uit 15 euro cash geld.

Onbekenden probeerden maandag in te breken in een woning in de Werkhuizenstraat in Kessel-Lo. Er waren duidelijke braaksporen zichtbaar aan het slot van de voordeur. De daders slaagden echter niet in hun opzet en moesten uiteindelijk hun poging staken.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel