Politie onderzoekt inbraken

Woensdag werd ingebroken in een appartement op de tweede verdieping van een flatgebouw in het Redingenhof. De deur van de flat was geforceerd. De ganse woonruimte werd doorzocht. Er bleek echter niets verdwenen te zijn.

Woensdag werd ook ingebroken in een appartement op de vijfde verdieping in een flatgebouw in de Egenhovenweg in Heverlee. Toen de bewoner ’s avonds thuis kwam, merkte hij dat alles overhoop was gehaald. Het cilinderslot van de deur van de woonst werd afgebroken. Om voorbij de centrale toegangsdeur te komen moesten de indringers geen moeite doen. Deze deur blijft vaak wagenwijd openstaan of wordt door het plaatsen van een spie weerhouden om in het slot te vallen. De bewoner werd geadviseerd om de syndicus over dit risicogedrag aan te spreken. Op het eerste zicht was er in het appartement van het slachtoffer niets verdwenen. Een slotenmaker plaatste een nieuw slot op de deur van de flat.

Korte tijd later belde een bewoonster van een flat op de zesde verdieping. Ook bij haar was ingebroken door het afbreken van het cilinderslot van de voordeur van het appartement. De woning werd doorzocht. De daders gingen er vandoor met een hoeveelheid cash geld.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel