Politie kondigt nog meer fietscontroles aan

Tijdens een verkeerscontrole woensdagvoormiddag in de Tiensestraat, kregen 54 fietsers een proces-verbaal voor het fietsen in verboden richting.

De politie startte vorige week met een campagne om fietsers aan te sporen de verkeersregels te respecteren. Reden voor deze campagne, die zowel uit preventieve als repressieve acties bestaat, is dat het aantal ongevallen met kwetsbare weggebruikers nog steeds veel te hoog ligt.

“Het fietsen in een verboden richting en het negeren van rode verkeerslichten zijn twee overtredingen die vaak voorkomen”, laat de Leuvense politie weten. “Woensdagvoormiddag werden in de Tiensestraat 54 fietsers geverbaliseerd die in verboden richting fietsten. Dinsdag kregen ook al 19 fietsers op verschillende plaatsen in de stad voor dezelfde overtreding een boete. De volgende dagen volgen nog meer gelijkaardige controles. Ook aan de verkeerslichten zullen agenten regelmatig een extra oogje in het zeil houden en fietsers die het rode licht negeren, verbaliseren. Tenslotte wordt ook een tandje bijgestoken wat betreft de fietsverlichting. De volgende weken staan zowel sensibiliserende (uitdelen van fietslichtjes, repareren van defecte fietslichten) als beteugelende acties op de agenda.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel