Politie houdt extra toezicht in stationsbuurt

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie zal de stationsbuurt extra goed in de gaten houden de komende periode. Volgens hen geen overbodige maatregel gezien er voorbije een achttienjarige jongen uit Holsbeek werd neergestoken.

De komende periode zal er extra politietoezicht zijn in de stationsbuurt. Hoognodig volgens de Leuvense politie, toch wil dat volgens hen niet zeggen dat het daar opeens een gevaarlijke buurt. “Het extra toezicht kan op elk moment weer veranderen naar andere locaties als het daar nodig zou zijn. Op deze manier worden de patrouilles zo efficiënt en gericht mogelijk ingezet op basis van de informatie die ze hebben”, klonk het.

In deze periode zijn er onder andere door de warmte meer hangjongeren actie zijn en is men meer geneigd om op openbare plaatsen rond te hangen. Dat dit soms uit de hand kan lopen, werd voorbije zondag duidelijk. Toen raakte de achttienjarige ruzie met twee andere jongeren in een ruzie betrokken, hij kreeg hierbij meppen en werd neergestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht diezelfde dag nog het ziekenhuis verlaten. Hij hield er lichte verwondingen aan over. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer