Politie houdt anti-inbraakactie

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie controleerde voorbije weekend 68 voertuigen en 167 personen in het raam van de ‘actie Alert’ bedoeld om inbrekers de pas af te snijden. Er werden onder andere twee controledispositieven opgezet, namelijk op het Engels Plein en op de Mechelsesteenweg.

Bij de gecontroleerde personen die bij deze wegcontroles aan kant werden gezet, zaten ondermeer enkele goed gekende zware jongens uit Luik en Brussel. Zij waren in het verleden betrokken bij verschillende zware diefstallen. Tijdens patrouilles door enkele inbraakgevoelige wijken werd een andere bekende aangetroffen. Het ging om een lokale veelpleger die al heel wat inbraken op zijn palmares heeft staan.

Tijdens de wegcontrole werd ook drugshond Joy ingezet. Hij ontdekte in zes wagens kleine hoeveelheden drugs. Er werd telkens proces-verbaal opgesteld. Ook twee personen die drugs op zak hadden kregen een pv. Geen enkele bestuurder legde een positieve drugstest af. Wel legden drie bestuurders een positieve alcoholtest af. Zij moesten hun voertuig aan kant laten staan. Verder werd ook nog een bestuurder betrapt die rondreed met een niet-verzekerde wagen. De controle leverde tenslotte nog drie verboden wapens op, met name een mes, een boksbeugel en pepperspray.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer