Politie heeft handen vol met voetbalsupporters

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Heel wat Rode Duivels supporters vierden de overwinning van de Belgen nog lange tijd na in het centrum van Leuven. Dit ging gepaard met veel feestvreugde, maar ook met de nodige klachten over nachtlawaai. Grote incidenten bleven gelukkig uit.

De verantwoordelijke van een hotel in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Leuven belde even voor middernacht de politie omdat haar gasten niet konden slapen vanwege overlast in de straat. Toen de politie ter plaatse kwam, leidde het lawaai ontegensprekelijk naar een studentenhuis even verderop. De studenten hielden er een feestje op het terras met heel wat lawaai tot gevolg. De ploeg sprak een 19-jarige student uit Tienen aan, die naar eigen zeggen de verantwoordelijke was. Deze weigerde mee te werken en stelde zich erg arrogant op. Hij kreeg een GAS-pv. Gelukkig waren de andere aanwezigen wel zo verstandig om te beseffen dat ze voor overlast zorgden en ze zetten hun feestje binnen verder.

Studenten die vannacht even na middernacht een feestje met muziek aan het bouwen waren in de tuin van hun studentenhuis in de Penitentienenstraat in Leuven hielden daarmee hun buren uit hun slaap. Ze werden gevraagd om hun feestje binnen verder te zetten achter gesloten deuren en ramen, wat ze ook deden.

Op het Joris Helleputteplein in Leuven zorgde en 20-tal personen even na middernacht voor wat geluidsoverlast. Zij werden allen gevraagd elders verder te gaan feesten, waar ze gevolg aan gaven.

Om 1.30 uur werd een studentenfeestje in een studentenhuis in de Brabançonnestraat in Leuven stil gelegd. De muziek was er hoorbaar van op straat. De verantwoordelijke van het feestje werd geïdentificeerd en zette de muziek onmiddellijk stiller. Hij kwam er vanaf met een waarschuwing.

Even voor 1 uur kreeg een 29-jarige Leuvenaar een glas in zijn gezicht in een café op de Oude Markt. Hij raakte daarbij licht gewond in het aangezicht en werd ter plaatse verzorgd door de ambulanciers van de dienst 100. Wie met het glas gesmeten had of waarom was niet duidelijk.

Even na 3 uur werd een 17-jarig meisje uit Kampenhout overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze erg dronken was. Het meisje lag te slapen op de grond in de Zeelstraat. Toen ze wakker gemaakt werd, begon ze hevig te braken. Ze had geen enkel besef meer en kon niet meer op haar benen staan. Haar ouders werden verwittigd en kwamen naar het ziekenhuis.

Omstreeks 5 uur zorgde een 21-jarige Leuvenaar voor problemen in een café op de Oude Markt. Hij viel er andere klanten lastig. Toen de politie ter plaatse kwam, keerde de man, die openbaar dronken was, zich onmiddellijk tegen hen. Hij werd zowel verbaal als fysiek agressief. De ploeg slaagde er wel in de man te boeien en over te brengen naar het commissariaat waar hij zijn roes mocht uitslapen. De man kreeg daarnaast ook een proces-verbaal voor weerspannigheid en smaad aan de politie.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans