Politie haalt dronken chauffeurs uit het verkeer

De politie heeft enkele bestuurders uit het verkeer geplukt die achter het stuur zaten onder invloed van alcohol. In juni kan u zich overigens aan extra verkeerscontroles verwachten. De nadruk tijdens die controles ligt op het dragen van de gordel en alcohol achter het stuur.

Een 63-jarige bestuurder uit Leuven werd op de Dieststesteenweg in Kessel-Lo aan de kant gezet omdat hij zwalpte over de weg. Ook zijn remmanoeuvres lieten vermoeden dat er iets aan de hand was. De man legde een positieve ademtest af, zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Op de Tiensesteenweg in Heverlee werd een 34-jarige dame uit Oud-Heverlee aan de kant gezet. De dame reed een paar keer de graskant om vervolgens naar de andere zijde te zwalpen. De politie zette het voertuig aan de kant en liet de dame blazen. Ze legde een positieve ademtest af. De parketmagistraat werd verwittigd, deze trok het rijbewijs van de dame onmiddellijk voor 15 dagen in.

In de Brusselsestraat in Leuven tot slot werd een 21-jarige bestuurder uit Kortenaken aan de kant gezet. Ook hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel