Politie controleert verkeer en vat geseinde man

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie organiseerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een grootschalige controle in het raam van de verkeersveiligheid en de strijd tegen inbraak.

Op de Aarschotsesteenweg en de Tervuursevest werden wegcontroles uitgezet waarbij 104 bestuurders uit het verkeer werden gehaald. Alle chauffeurs moesten een alcoholtest afleggen. Daarvan waren er twee positief (meer dan 0,8 promille) en zes alert (tussen 0,5 en 0,8 promille). In één voertuig werden verschillende gsm’s en gps-toestellen in beslag genomen voor verder onderzoek in het kader van een dossier diefstallen. In één van de gestopte auto’s bleek een persoon te zitten die verdwenen was uit een psychiatrische instelling. De man werd terug naar de instelling overgebracht. Tijdens de wegcontrole werd ook een ANPR (automatische nummerplaatherkenning)-wagen ingezet van Vlabel (Vlaamse belastingsdienst). Dank zij deze nummerplaatherkenning konden 35 auto’s uit het verkeer worden gehaald die gelinkt waren aan openstaande verkeersboetes. In totaal werd ter plaatse een bedrag van 17.700 euro achterstallige betalingen geïnd. Het voertuig van een chauffeur die de boete niet kon betalen werd in beslag genomen en versleept.

Patrouilles in uniform en burger controleerden ook extra in het stadscentrum. Daarbij werd één persoon opgepakt die illegaal in ons land verblijft. Een lokale veelpleger die al een tijd geseind stond met een bevel tot gevangenneming werd opgemerkt en opgepakt. Hij bleek in bezit te zijn van verschillende briefjes vals geld. De geseinde kerel werd overgebracht naar de gevangenis. De valse briefjes werden in beslag genomen en hiervoor werd proces-verbaal opgesteld.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer