Politie begeleidt supporters van Genk

De voetbalwedstrijd OHLeuven – KRC Genk van zaterdagavond werd gespeeld voor ruim 8.200 toeschouwers. Het bezoekersvak zat met 600 supporters volledig vol. Eén van hen kreeg een proces-verbaal van de politie omdat hij een voorwerp op het veld gooide.

De aanhang van Genk was naar Leuven afgezakt met 14 bussen. Enkele tientallen andere supporters van Genk waren met de wagen en de trein naar Leuven gekomen. Een veertigtal daarvan zaten enkele uren voor aanvang van de wedstrijd op de Oude Markt. S’ Avonds trokken ze in groep naar het stadion. Dat bleef door hun gezang en geroep niet onopgemerkt en enkele voorbijgangers belden ongerust naar de politie. Enkele agenten in burger begeleidden de groep tijdens hun toch naar het stadion. Tijdens de wedstrijd kreeg één Genk-supporter een proces-verbaal in het kader van de voetbalwet, omdat hij met een voorwerp richting voetbalveld gooide. Na de wedstrijd werden enkele tientallen Genk-supporters geëscorteerd richting station. Ook deze groep liet zich opvallen door haar luidruchtigheid maar zorgde verder nergens voor problemen. Omstreeks 23 uur namen de Limburgers de trein terug richting Genk.

De politie stelde tijdens de eerste thuiswedstrijd van OHLeuven 10 processen-verbaal op n.a.v. verkeersinbreuken, voornamelijk foutief en hinderlijk parkeren. Net zoals vorig jaar zal ook dit jaar opnieuw aandacht besteed worden aan het parkeren in de buurt van het stadion. Wie geen reglementaire parkeerplaats vindt in de buurt van het voetbalterrein, kan o.m. gebruik maken van de parking op de Philipssite.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel