Politie beboet 185 foutparkeerders

De politie pakte zaterdagnamiddag en –avond uit met een grootschalige verkeerscontrole. De nadruk lag op alcohol en snelheid, maar er werd ook een anoniem voertuig ingezet om verkeersovertredingen vast te stellen. 11 bestuurders hadden te veel gedronken, 127 reden te snel, 11 wagens werden getakeld en 185 foutparkeerders kregen een boete.

Tijdens de verkeerscontrole van zaterdag, waaraan tussen 16 uur en 24 uur 22 politiemensen meewerkten, lag de focus niet toevallig op alcohol en snelheid. De relatie tussen alcohol en overdreven snelheid enerzijds en ongevallen anderzijds is immers overduidelijk volgens de politie. De alcoholcontroles vonden plaats op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo en op de ring ter hoogte van de Nieuwe Kerkhofdreef. In totaal moesten 738 bestuurders een ademtest afleggen. Daarvan hadden er 11 te veel gedronken (5 alert = tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol; 6 positief = meer dan 0,8 promille alcohol). Van 1 chauffeur werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. Het gaat om de bestuurder van een lichte vrachtauto, die bij het zien van de controlepost op de Diestsesteenweg rechtsomkeer maakte. De motorrijders konden de bestuurder onderscheppen. Hij legde een positieve ademtest af. Bovendien bleek de vrachtauto niet verzekerd noch geschouwd te zijn. De bestuurder zat dan ook nog achter het stuur terwijl zijn rijbewijs vervallen was verklaard.

Het anoniem flitsvoertuig vatte post op de Aarschotsesteenweg, de Diestsesteenweg en de Tervuursesteenweg. 6.510 wagens werden gecontroleerd. Daarvan reden er 127 te snel. De hoogste snelheid werd geregistreerd op de Tervuursesteenweg. Daar reed een wagen 95 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

Een patrouille op anoniem voertuig zette één chauffeur aan kant die na een ademtest te veel gedronken bleek te hebben. Verder verbaliseerden zij een bestuurder die op de Diestsesteenweg een voertuig inhaalde ondanks inhaalverbod. Een bestuurder die rondreed met een wagen met 3 kinderen die geen veiligheidsgordel droegen, werd eveneens aan kant gezet en geverbaliseerd. Tenslotte werd één bestuurder geverbaliseerd die bleek rond te rijden zonder geldig rijbewijs.

In het centrum van de stad werden 185 processen-verbaal uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen waaronder het parkeren aan de gele onderbroken streep. 11 wagens werden getakeld, o.m. enkele voertuigen die op een zone voor fietsers stonden en die zonder geldige parkeerkaart op een plaats voorbehouden aan mindervaliden waren geparkeerd.   

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel