Plannen zwembad Wilsele krijgen vorm

De plannen voor de heraanleg van het zwembad in Wilsele beginnen stilaan vorm te krijgen. De gemeenteraad in april zal de gunningprocedure goedkeuren. Momenteel mogen ondernemingen hun offerte en financieel voorstel indienen.

“De komst van een nieuw zwembad zal als muziek in de oren klinken van de vele zwemliefhebbers en sportclubs in Wilsele en Leuven” zegt Christophe Stockman van sp.a Wilsele. “Het oude zwembad was qua infrastructuur zeker aan vernieuwing toe. Door de jaren heen zijn ook de noden van de plaatselijke duik- en zwemclubs verandert en daar willen we aan tegemoet komen.”

“Het project omvat niet alleen het heraanleggen van het zwembad. We voorzien ook een cafetaria, een multifunctionele sportzaal, een (ondergrondse) parking en enkele functionele installaties in de buitenruimte zoals o.a. een fietsstalling” motiveert Eveline Madrid, gemeenteraadslid voor sp.a. Dit project samen met de aanpak van de omliggende publieke ruimte moet bijdragen tot een sportiever en aangenamer leven in Wilsele, Wijgmaal en omstreken.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel