Pieter Vandenbroucke tijdelijk in gemeenteraad

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Pieter Vandenbroucke zal tijdens het zwangerschapsverlof van Lalynn Wadera haar taak als gemeenteraadslid overnemen. Vandenbroucke is fractieleider voor sp.a in het OCMW en brengt vanuit die ervaring heel wat kennis over het sociaal beleid van Leuven binnen in de gemeenteraad.

Vandenbroucke: “Ik vind het bijzonder boeiend om in deze periode even van de gemeenteraad te mogen proeven: de inkanteling van het OCMW in de stadsdiensten is grondig voorbereid vanuit het OCMW, maar het is een unieke kans om die overheveling nu mee vorm te geven vanuit de gemeenteraad.”

Vandenbroucke zal zich in de gemeenteraad vooral toeleggen op sociale dossiers. “Leuven heeft een erg uitgebreid en fijnmazig sociaal beleid. Ik ben er trots op dat ik dat mee heb kunnen uitstippelen vanuit het OCMW. We hebben er in de afgelopen jaren voor proberen te zorgen dat niemand uit de boot valt en dat Leuven een stad blijft voor iedereen. Zo hebben heel wat mensen een nieuwe kans gekregen dankzij financiële steun of hulp op weg naar werk van het OCMW om hun leven terug op de sporen te zetten.”

Vandenbroucke werkte mee aan een nieuw model van financiële steun voor mensen die te weinig hebben om menswaardig mee te kunnen rondkomen, lanceerde onlangs de nieuwe Leuvense huursubsidie voor gezinnen die wachten op een sociale huurwoning en wil vooral inzetten op meer kansen op werk voor wie vandaag nog niet aan het werk is.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans