Pieter Heemeryck wint vierde internationale wedstrijd over halve afstand

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Pieter Heemeryck, vorige week nog vierde in het The Championship (WK halve triatlon Challenge Family), won de Challenge triatlon in Geraardsbergen. Dit is momenteel de enige Belgische halve triatlon onder een internationaal label. De Herentse triatleet die vele jaren in het Leuvense woonde, won de wedstrijd voor de Nieuw-Zeelander Dylan McNeice en de Nederlander Evert Scheltinga. 

Na het zwemonderdeel dat plaats vond in de Gavers in Geraardsbergen kwam Pieter met de kop uit het water. Eenmaal op de fiets begon hij aan een solotocht waarbij hij zijn voorsprong steeds kon vergroten. Na eenmaal de Muur te hebben beklommen, kon Pieter reeds drie minuten voorsprong nemen op een achtervolgende groep met als grootste naam Joe Skipper, dat is de regerend Europees kampioen lange afstand en vorig jaar tweede in de Challenge Roth. In de laatste kilometers kon Pieter zijn voorsprong nog verdubbelen waardoor hij met een comfortabele voorsprong aan het looponderdeel kon beginnen.

De concurrentie kwam niet meer dichter en Pieter kon de overwinning met een grote voorsprong binnenhalen. Na zijn overwinningen in de Ironman 70.3 Lanzarote 2016, Challenge Mallorca 2016 en de Challenge Praag 2017 is het voor Pieter zijn vierde internationale zege over de halve afstand.

“Na vorig jaar hier tweede te zijn geworden, wilde ik dit jaar uiteraard vol voor de overwinning gaan. De conditie is momenteel super en ook het weer zat dit jaar mee waardoor het een heel eerlijke, maar toch wel pittige race werd. Ik was wel aangenaam verrast dat ik na een zware race vorige week in Samorin vandaag toch ook terug sterk voor de dag kon komen. Mijn wattages op de fiets lagen vandaag iets hoger dan vorige week, waardoor ik dan ook een mooie voorsprong kon nemen. In het looponderdeel kon ik mijn voorsprong in de eerste twee rondes nog vergroten, maar op km achttien moest ik toch even halt houden door een flauwte. Gelukkig was ik snel terug op de been en kon ik de laatste meters genietend over de streep komen! Voor eigen volk de winst binnen halen is echt iets speciaals en ik hoop er dan ook volgend jaar opnieuw bij te zijn.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer