pellenberg Ex-Olympisch atleet Colin Jackson bezoekt Campus Pellenberg

Op dinsdag 3 februari wordt op Campus Pellenberg van UZ Leuven meer uitleg gegeven over de nieuwe editie van Wings For Life World Run. Niemand minder dan ex-Olympisch atleet Colin Jackson zal er zijn opwachting maken.

De Wings For Life World Run is een  internationale non-profit organisatie die geld inzamelt ter financiering van onderzoeksprojecten rond genezing van ruggenmergletsels. Alle opbrengsten van de loop gaan integraal naar dit onderzoek. Vorig jaar liepen ruim 35.000 deelnemers wel 13 keer de wereld rond tijdens de allereerste Wings For Life World Run. Ze zamelden zo meer dan 3 miljoen euro in. Dit jaar komt de loop terug, namelijk op 3 mei.

Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen mensen met een ruggenmergletsel en daar komen er jaarlijks nog 130.000 bij. In België groeit het aantal patiënten met een ruggenmergletsel elk jaar aan met 244. In de helft van de gevallen worden de letsels veroorzaakt door verkeersongevallen.

Op dinsdag 3 februari wordt op Campus Pellenberg meer uitleg gegeven over de nieuwe Wings For Life World Run. De uitleg komt van (ex-)sporters Colin Jackson, Marc Herremans, Frederik Van Lierde, Joeri Janssen, dokter Carlotte Kiekens en Greg Broekmans van Golazo.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel