Pas gerestaureerde westvleugel Abdij van Park open voor publiek

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
780 Views
door Kirsten Bosmans

Op zondag 21 mei organiseert de stad Leuven, samen met de plaatselijke partners, haar derde Parkabdijopzondag in de historische Abdij van Park. Een van de blikvangers dit jaar is de restauratie van de westvleugel van de abdij. Ook die is op 21 mei te bezichtigen.

Tijdens Parkabdijopzondag gunt de stad het grote publiek een exclusieve inkijk op deze unieke site. Bezoekers kunnen de reeds gerestaureerde gebouwen en nog lopende werven bezichtigen. De aanwezige restaurateurs en onderzoekers wijden het publiek in over hun specifieke restauratietaak. De verschillende partners op de site lichten hun werking toe. Verder kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje op het Neerhof, en van authentieke muziek die over de site klinkt.

Sinds de vorige editie in 2014 veranderde er heel wat. Zo werden de salons in de westvleugel  intensief gerestaureerd, waarbij er enkele unieke muur- en plafondschilderingen ontdekt werden. Deze zalen zullen voor het eerst publiek toegankelijk zijn en vormen ongetwijfeld een grote publiekstrekker.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans