Panden voor pop-upwinkels online beschikbaar

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Ondernemers en handelaars op zoek naar een pand voor een pop-upwinkel in het Leuvense kunnen voortaan online terecht. Leuven riep de website Popstart hiervoor in het leven. Het is een online platform waarop commerciële ruimtes aangeboden worden.

POPSTART heeft zich als doel gesteld om handelspandeigenaars en mensen met een (ondernemings)idee in contact te brengen met elkaar. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen popstartpanden en de overige panden. Popstartpanden worden aangeboden voor tijdelijk gebruik aan interessante huurvoorwaarden. De overige panden worden aangeboden tegen marktconforme voorwaarden.

Popstartpand

Leuven stelt momenteel twee popstartpanden ter beschikking, namelijk in de Diestsestraat 206 en de Diestsestraat 208. De huurprijs is telkens 525 euro/maand. Verzekeringen en nutsvoorzieningen (elektriciteit, water…) zijn niet inbegrepen. Voor deze panden neem je rechtstreeks contact op met popstart@leuven.be.

Daarnaast kunnen pandeigenaars hun pand via de POPSTART-formule aanbieden. Op deze manier vermijden ze opname in het leegstandsregister of vermijden ze tijdelijk leegstandstaks. De voordelen zijn dat de registratie gratis is, als eigenaar sta je via het platform in direct contact met mogelijke pandgebruikers, je genereert (tijdelijke) inkomsten en je pand staat volkomen gratis in de spotlights.

De pandgebruiker geniet eveneens van enkele voordelen; je huurt voor een beperkt aantal maanden, de minimale huurtijd is één maand. Je mag de ruimte ook delen met andere initiatieven. Je krijgt van popstart gratis advies bij de start van je onderneming, je krijgt gratis promotie via de kanalen van POPSTART.

Meer informatie is beschikbaar op http://popstart.be/

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer