Pall Life Science aan uitbreiding toe in Hoegaarden

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het bedrijf Pall dat zich onder andere specialiseert in steriele verpakking wil zijn filiaal in het Hoegaardse gehucht uitgebreid zien. Indien dat niet zou plaats vinden, bestaat de vrees dat de vestiging zal moeten sluiten. De gemeenteraad van Hoegaarden echter wil dat niet zien gebeuren en hoopt dat de firma zich op deze locatie kan blijven ontwikkelen.

Pall Life Science is een onderdeel van een internationale groep. Pall heeft nood aan uitbreiding door de groeiende vraag naar industriële en biomedische eenmalig-gebruik-toepassingen, waaronder steriele verpakkingen.

Er is vooral nood aan bijkomende kantoorruimten en parkeergelegenheid. Voor de opslagruimte wordt een loods gehuurd op het Industriepark in Tienen. Pall beschikt over een milieuvergunning tot 2034 en telt in Hoegaarden om en bij de 130 werknemers.

Pall kreeg een stedenbouwkundig attest met het oog op de uitbreiding aan de straatkant van hun filiaal. De eerder voorgestelde uitbreiding aan de overzijde van de Reugelstraat is niet meer haalbaar omdat er een andere loods werd opgetrokken. In de huidige plannen is de toegang via Reugelstraat behouden, eventueel met een uitrit op de steenweg in Klein Overlaar.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer