Overzicht resultaten alert-controle in Leuven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie controleerde vrijdagavond tot zaterdagochtend uitgebreid in het kader van de Alertcampagne ‘Een dag niet’ tegen inbraken. Daarvoor werd ongeveer twintig politiemensen en de drugshond ingezet. Inbrekers werden niet gevat. Wel werden drie bestuurders met een glas te veel op betrapt, werden een 25-tal pv’s voor allerlei overtredingen opgesteld en werden de grote middelen ingezet voor het zoeken naar een bromfietsbestuurder en zijn passagier, die na een achtervolging lopend wisten te ontsnappen in de buurt van de Dijle.

Twee motards hadden de bromfietsbestuurder en zijn passagier opgemerkt in de Maria-Theresiastraat. Omdat ze snel reden en de passagier geen helm droeg, werd beslist het duo te controleren. De bestuurder reageerde achter niet op de bevelen van de motorrijders. Toen één van de motorrijders naast de bromfiets ging rijden, stampte de passagier richting politiemoto. Uiteindelijk ging de bromfiets ter hoogte van de Zwarte Zustersstraat onderuit. De twee opzittenden sprongen recht en vluchtten de struiken in om vervolgens over de muur naast de Dijle te klimmen. Het is onduidelijk hoe ze er daarna zijn vandoor gegaan. Een zoekactie in de ruime omgeving leverde geen positief resultaat op. De twee bleven onvindbaar. Om zekerheid te hebben dat ze niet in de Dijle waren terecht gekomen, werd een politiehelikopter ingezet en werd eveneens een bootje van de brandweer ingezet om het wateroppervlak af te zoeken. De bromfiets die ze achterlieten, werd versleept naar de stallingsplaats van de politie. De eigenaar van de bromfiets wordt opgespoord.

De patrouilles controleerden onder meer in de Fonteinstraat en op het Herbert Hooverplein. In totaal moesten 84 bestuurders hun voertuig aan kant zetten voor controle. Drie van hen hadden een glas te veel op (één alarm, twee positief). Verder werden onder meer twee pv’s opgesteld wegens het niet kunnen tonen van een geldig verzekeringsdocument en twee wegens vervallen keuring. De drugshond trof in twee wagens hoeveelheden hasj en cannabis aan. Vier personen die in bezit waren van drugs, werden geverbaliseerd.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer