Overzicht politiecontroles in het Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag in de politiezones Leuven, Lubbeek, Herko, Tervuren en Dijleland een Focus-actie. In totaal moesten 254 bestuurders een ademtest afleggen. Zeven bestuurders bliezen alarm, zes positief. Verder kreeg een bestuurder nog een boete wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Een auto werd in beslag genomen wegens vermoeden van niet-verzekering. Er werd tevens een drughond ingezet tijdens deze actie, doch er werd geen drugs gevonden.

Ook tijdens de rest van het weekend werden verscheidene bestuurders met een glas teveel op in Leuven betrapt. Zaterdagochtend even voor vijf uur werd een wagen aan de kant gezet op de Tiensevest in Kessel-Lo. De bestuurder, een 23-jarige uit Turnhout, blies alarm. Zijn rijbewijs werd ingehouden. Zondagochtend omstreeks 2.30 uur liet een bestuurder zich opmerken omdat hij een rood licht negeerde, over de weg zwalpte en gevaarlijke manoeuvres uitvoerde. Hij werd aan de kant gezet op de Naamsesteenweg in Heverlee. De bestuurder, een 28-jarige man uit Heverlee, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Een 84-jarige man uit Kortenberg reed zondagochtend in de Brusselsestraat in Leuven tegen een stilstaande fietser op de rijbaan. Vermoedelijk werd de man verblind door de laaghangende zon. Door de aanrijding viel de passagier, een 22-jarige jongedame uit Scherpenheuvel-Zichem, van de fiets op de grond en raakte daarbij lichtgewond. Ze had geen dringende medische verzorging nodig. De fietser, een 19-jarige uit Haacht legde een positieve ademtest af. De bestuurder van de wagen blies safe.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer