Overzicht inbraken in Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tijdens dit weekend werden in het Leuvense minstens vijf inbraken waarvan twee in Leuven en in Kessel-Lo en ééntje in Heverlee. Twee dieven werden in Kessel-Lo op heterdaad betrapt, één van hen kon worden opgepakt.

Een 21-jarige studente uit Heusden, die op kot zit in de Stamdonckstraat, werd zaterdagnacht wakker door lawaai op de gang. Even later hoorde ze hoe een sleutel in het slot van haar deur werd gestoken en de deur open ging. Toen ze het licht aandeed, zag ze een jonge kerel in de deuropening staan. Toen deze zag dat er iemand aanwezig was, trok hij de deur snel weer dicht en draaide ze weer op slot. Volgens de studente waren er minstens twee mannen in het gebouw aanwezig. Uit een onderzoek bleek dat de indringers een ongeveer tien kamers hadden geopend. Wellicht maakten ze gebruik van een loper om de deuren te openen, want er werd nergens braak vastgesteld. Het is voorlopig onduidelijk of er ook iets gestolen werd.

In een appartement in de Justus Lipsiusstraat werd zaterdag ingebroken. Het cilinderslot van de deur werd afgebroken en de flat werd doorzocht. Het is niet bekend of er buit werd gemaakt.

Het voorbije weekend werd ingebroken in een woning op de Waversebaan in Heverlee. De indringers forceerden een schuifraam aan de achterzijde van de woning. Het is niet bekend of ze buit maakten.

Twee dieven hebben zaterdag vroeg in de ochtend ingebroken in de kantine van het jeugdvoetbalcomplex Bruineveld op het provinciaal domein in Kessel-Lo. Ze sloegen twee ruiten stuk en doorzochten het gebouw. Ze braken ook een auto, die op het domein geparkeerd stond, open. Een parkwachter betrapte de twee toen hij het domein kwam openen. Daarop zetten de verdachten het op een lopen richting Domeinstraat. Ze gristen een beperkte buit mee waaronder enkele gsm’s. Ook in een woning in de Domeinstraat zelf probeerden onbekenden in te breken. Ze gebruikten een siersteen om het glas van de garagepoort stuk te gooien, maar dat mislukte omdat het om veiligheidsglas ging. Verschillende patrouilles kamden de omgeving uit op zoek naar de daders. Even later kon een man uit het Brusselse in de buurt worden aangetroffen met besmeurde kleren en drie gsm’s bij zich. Hij werd meegenomen voor verhoor. Verder onderzoek bestaande uit onderzoek van de gsm’s, sporenonderzoek op de plaatsen waar werd ingebroken en verhoor van enkele getuigen die de verdachten opmerkten, zal moeten duidelijk maken of de aangetroffen man betrokken was bij de feiten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer