Overzicht inbraken in Leuvense

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
559 Views
door Stefan Van de Weyer

Op verschillende werven in Leuven werden voorbije nacht inbraken gepleegd. Onder andere op een werf van UZ Gasthuisberg in de Herestraat in Leuven. De hangsloten van twee containers werden overgeslepen en er werd een onbekende hoeveelheid werkmateriaal gestolen.

Ook in de Terbankstraat in Heverlee werden de hangsloten van twee werfcontainers verwijderd. Ook de ijzeren deuren van een derde container werden geforceerd. Behalve de hangsloten werd er niets gestolen. In de Terbankstraat werd nog ingebroken in een tweede werf. Het is nog onduidelijk wat daar effectief gestolen werd.

In een woning in de Dijledreef in Kessel-Lo werd zaterdag ingebroken. De verdachten sneden een gat in de afsluiting rond het huis om de tuin te betreden. Vervolgens probeerden ze de achterdeur open te breken. Toen dit niet lukte, sloegen ze een raam aan de zijkant van de woning open. De verdachten stalen twee loodjesgeweren uit de woning.

Ook in een buurtwinkel op de Philipsslaan in Leuven werd zondag ingebroken. Het keukenraam van de aangrenzende privéwoning werd ingeslagen. Onder het raam werd een tuinstoel geplaatst, vermoedelijk om te dienen als opstap om te woning te betreden.  De verdachten braken de kassa open en gingen aan de haal met het cash geld er uit. Om hoeveel nadeel het precies gaat, is nog niet bekend. Het gerechtelijk labo werd verwittigd voor sporenonderzoek.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer