Overzicht diefstallen in Leuven

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Een 31-jarige man zonder verblijfsdocumenten, die vrijdagnacht de gsm van een vrouwelijke caféklant uit haar handtas had gestolen , werd gevat na een achtervolging door de uitbaters van een café op de Oude Markt.

Het slachtoffer van de gsm-diefstal was op zoek gegaan naar de dader en merkte deze even later op. Ze ging achter hem aan en kreeg hulp van de twee zaakvoerders van een nabijgelegen café. De verdachte werd in de Drinkwaterstraat ingehaald door één van de achtervolgers. Op dat ogenblik gooide hij de gestolen gsm en enkele andere spullen waaronder nog een gsm over de muur in de tuin van een woning. Een agent klom over de muur en vond de weggegooide spullen terug. Het slachtoffer kreeg haar gsm terug. De andere spullen werden in beslag genomen. De verdachte gedroeg zich continu uitermate agressief en weigerde elke medewerking. Hij werd geboeid overgebracht naar het commissariaat. Hij kreeg een bevel om het grondgebied te verlaten van de Dienst Vreemdelingenzaken en een oproep tot snelle dagvaarding van het parket. De man is gekend voor eerdere gerechtelijke feiten.

Dankzij camerabeelden kon de politie vrijdagnacht twee tieners oppakken die eerder in een danscafé op de Oude Markt de jas van een 16-jarige uit Lubbeek hadden gestolen. Het meisje had haar jas achter de toog gelegd en daar werd hij even later door het duo weggenomen. Ze gingen ermee vandoor. De twee konden een tijdje later door de politie worden opgepakt. De jas hadden ze niet meer bij zich. Deze hadden ze zogezegd weggegeven aan een onbekende. Ze werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. De twee werden later op de avond door hun ouders afgehaald op het politiecommissariaat.

Een 25-jarige vrouw uit Lubbeek werd vrijdagavond omstreeks 23 uur in de stationsomgeving slachtoffer van een handtassendief. De vrouw ging in de fietsenstalling ter hoogte van spoor 13 haar fiets halen. Terwijl ze het slot van haar fiets losmaakte, stond haar handtas op de bagagedrager. Een onbekende kerel kwam net op dat ogenblik voorbij. Hij griste de handtas mee en zetten het vervolgens op een lopen richting Diestsesteenweg. De politie onderzoekt de camerabeelden in de hoop de dader op die manier te identificeren.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens