Overvaller krantenwinkel is gearresteerd

De man die vrijdagavond een krantenwinkel in de Mechelsestraat probeerde overvallen met vertoon van een wapen, werd nog diezelfde nacht opgepakt. Dat laat de politie weten in een persbericht.

Vrijdagavond even voor 18 uur kwam een man de krantenwinkel in de Mechelsestraat binnen. De kerel, die onherkenbaar was door een bivakmuts, toonde een wapen. Hij eiste het geld uit de kassa. Een 46-jarige klant die de verdachte probeerde overmeesteren, kreeg een klap in het gezicht en hield daar een bloedende hoofdwonde aan over. De gewonde klant werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Na het hechten van de wonde mocht hij het ziekenhuis verlaten. Na de schermutseling met de klant ging de verdachte er vandoor zonder buit. Tijdens de vechtpartij slaagde de klant er in de bivakmuts voor het gezicht van de onbekende jongeman te verwijderen waardoor zijn gelaat zichtbaar werd.

Het parket werd van de feiten in kennis gesteld. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De recherche startte een onderzoek op waarvoor onder meer de beelden van bewakingscamera’s in de Mechelsestraat werden bekeken. In de winkel werd ook een gsm teruggevonden die noch van de uitbaters noch van een van de klanten bleek te zijn.

De beelden van de bewakingscamera’s, de achtergelaten gsm, de getuigenverklaringen en het buurtonderzoek leidden naar een verdachte. Het ging om een minderjarige uit een deelgemeente van Leuven. De jongeman werd enkele uren later opgepakt door een van de overlastpatrouilles die n.a.v. de start van de paasvakantie extra in het centrum aanwezig waren. Eén van die patrouilles merkte de verdachte op in de Diestsestraat. Hij werd opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor door de lokale recherche. Zaterdag moest hij al voor de jeugdrechter verschijnen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel