Overname Sylvania na zes maanden nog steeds niet afgerond Technische werkloosheid

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Begin februari raakte de overname van de Tiense lampenfabrikant Sylvania door het Chinese Feilo bekend. Deze overeenkomst zou de Sylvania-lampen mogelijkheden bieden om zich verder te ontwikkelen en te groeien in de verlichtingsbranche. Zes maanden later is zelfs de naamsverandering nog niet gebeurd en is de economische werkloosheid op de werkvloer er groot.

Honderdentien arbeiders en veertig bedienden zijn in september twee dagen per week economisch werkloos. De wetgeving bepaalt enerzijds dat bepaalde types lampen niet meer mogen geproduceerd worden. Andere nieuwe types worden dan weer ontwikkeld, maar die staan nog niet op punt voor productie. De bonden en het personeel maken zich zorgen, ook omwille van het feit dat de naamswijziging nog steeds niet rond is, dit zou het gevolg zijn van een juridische twist.

Bij Feilo Sylvania Tienen meldde men dat de verkoop van de lampen momenteel een laagte kent. Ook op Europees niveau zou de verkoop beter kunnen. Vanaf midden à eind oktober wordt er een grote bestelling van boards-elektronica voor hun SMD afdeling verwacht, hiermee zouden ze zoet zijn tot januari 2017.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer