Overlastteams hebben handen vol met wildplassers en nachtlawaai

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Woensdagnacht gingen verschillende antioverlastteams, in uniform en burger, de baan op. Er was vooral aandacht voor wildplassers en lawaaimakers. Heel wat studenten die zich hier aan bezondigden gingen de bon op en mogen een GAS-boete in de bus verwachten.

Wildplassers

De patrouilles betrapten 12 wildplassers in het centrum van de stad. Eén van hen is wel erg hardleers. Naar eigen zeggen was het al zijn derde pv voor deze overtreding. Ook een student die het te veel aan drank niet meer kon binnenhouden en op het trottoir braakte, werd beboet.

Nachtlawaai

Een tiental studenten die roepend of zingend over straat liepen gingen eveneens de bon op. Ook 10 uitbundige studenten die na middernacht met veel lawaai een pint stonden te drinken op het terras van een café in de Vaartstraat, kregen allemaal een GAS-pv. Enkele uren later werden opnieuw 10 lawaaierige studenten op hetzelfde terras geverbaliseerd.

Een jonge man die enkele lege blikjes bier op de grond gooide, kreeg een proces-verbaal wegens sluikstorten.

Een twintiger die werd betrapt met drie joints op zak, werd geverbaliseerd en zijn drugs werden in beslag genomen.

Een dronken feestvierder die te ver heen was door overmatig drankgebruik werd opgepakt en moest zijn roes uitslapen in de cel.

Kotfeestjes

De politie moest ook weer langs gaan op verschillende kotfeestjes. Een kotfeest in de Weldadigheidsstraat liep woensdagavond af met een sisser. Tientallen studenten vierden feest in de woning en in de tuin. In de tuin stond een muziekinstallatie opgesteld. Ook op straat stonden verschillende feestvierders. Eén van de buren vond het op een bepaald moment welletjes en vroeg de studenten het wat kalmer aan te doen. Maar aan zijn vraag werd geen gevolg gegeven. De bijgeroepen politiepatrouille legde het feestje buiten stil. De organisator kreeg een proces-verbaal voor het veroorzaken van buitensporige overlast.

Ook een kotfeestje op de derde verdieping van een flatgebouw in de Drinkwaterstraat werkte één van de medebewoners zodanig op de zenuwen dat hij de politie belde. Toen de patrouille ter plaatse kwam was de muziek te horen tot op straat. Het raam van het betreffende kot stond wagenwijd open. De politie kon zonder aanbellen naar binnen door de openstaande deur. Op vraag van de politie werd het raam gesloten en de muziek af gezet. De organisator kreeg een GAS-pv.

Vandalisme

Tenslotte konden ook nog 3 jongeren die fietsen op auto’s gooiden, worden betrapt. Het betrof allen tieners uit de rand rond Brussel. Toen een patrouille van uit de Vaartstraat het Smoldersplein opreed, zagen de agenten hoe de jongeren een fiets optilden en deze op het dak van een geparkeerde auto legden. Op het dak van die wagen lag al een fiets. Ook op een tweede auto lag een fiets. Hierdoor was er lakschade aan het dak van de auto’s. De drie werden overgebracht naar het commissariaat waar proces-verbaal voor het aanbrengen van beschadigingen werd opgesteld.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans